Mazda 3 je dobrou volbou pro běžné zájemce o koupi auta

Zbyněk Klíč
14. 11. 2011 7:22
Svěží a zábavný přístup na jinak konzervativním trhu, říkají odbornící z Whatcar.com o nové Mazdě
Mazda 3
Mazda 3 | Foto: Mazda

Dobrá výbava, slušivý vzhled, ale se špatným 1,6 litrovým benzínovým agregátem. I tak je hodnocena nová Mazda 3.

"Mazda má tradici ve třídě zábavných malých aut, a na Mazdě 3 je to zcela evidentní. Od svého debutu byl model 3 známý pro své ostré zacházení a zapojení přírody. Samozřejmě, že Mazda 3 nadále poskytuje i vhodné úrovně ekonomiky a praktičnosti. Dokonce i základní Mazda 3 je dodávána s rafinovaným motorem a překvapivě sofistikovaným zavěšením a interiérem, zatímco vyšší kryty nabízí větší výkon a spoustu užitečného pohodlí a luxusně orientovaných rysů."  Edmunds.com/  

"Mazda 3 je nejoblíbenější auto pro běžné zájemce o koupi automobilu. Prodeje vládních a firemních flotil zvýší čísla značek jako Commodore, Corolla a Camry, ale když přijde na utrácení peněz soukromých kupců, výběrem je Mazda 3." Caradvice.com.au  

"Klady: Super-stylový hatchback, zaměřený na hodnotu a spolehlivost. Všechny modely 3 jsou dobré k ovládání s citlivým řízením a dostatkem přilnavosti. Výbava je kvalitní v celém rozsahu.
Zápory: 1,6 benzínový motor nabízí pouze průměrnou rychlost, při jízdě je neohebný a dost hlučný. Prostor v zadní části není na víc, než na konstatování "ujde to", a kabina je poměrně tmavá.
Celkové hodnocení: Svěží a zábavný přístup na jinak konzervativním trhu. Mazda 3 má elegantní vzhled se sportovními vlastnostmi, avšak jen do té doby, dokud se vyhnete 1,6 litrovému zážehovému motoru. Je to skvělá hodnota a měla by nabídnout také spolehlivost."
  Whatcar.com

 

Právě se děje

Další zprávy