Máme tři tipy na ojetiny pro divochy. Malé ostré hatchbacky za 150 tisíc korun si přivezte z Německa

Marek Blaháček
16. 2. 2017 6:51
Kdo chce starší rychlé auto pro zábavu, musí pro něj ve většině případů zamířit k našim západním sousedům. Pokud máte trochu štěstí a trpělivosti, dovezete si vůz v dobrém stavu. Naše volba padla na Ford Fiesta ST, Renault Clio Sport a Mini Cooper S.

Podrobné recenze vozů, které už se na českém trhu neprodávají jako nové, čtěte zde.

Foto: Renault

Renault Clio Sport

Při hledání konkrétní ojetiny za 150 tisíc korun vás opět odkážeme na naše západní sousedy. Rozhodně doporučujeme něco málo si připlatit a podívat se po třetí generaci, která se začala prodávat v roce 2006. Clio Sport má, stejně jako Fiesta ST, také dvoulitrový atmosférický benzínový motor, ze kterého ale dokázali u Renaultu dostat výkon skvělých 145 kW (po modernizaci v roce 2008 to bylo dokonce 148 kW). Za 160-170 tis. Kč seženete ročníky 2006-2007 a předpokládaný nájezd takovéto ojetiny bude kolem 120 tisíc kilometrů. Proti Fiestě má lepší zrychlení, silnější motor a šestistupňovou převodovku. Je ale těžší o skoro dvě stě kilogramů. Ojeté Clio Sport netrápí žádné závažné opakující se závady. Můžete se tak v klidu zaměřit na jeho odpovídající technický stav i jasnou servisní historii.

Renault Clio Sport se čtyřválcovým zážehovým dvoulitrem má výkon 145 kW. Používá šestistupňovou manuální převodovku a na 100 kilometrů za hodinu zrychlí za 6,9 sekundy. Vůz dosahuje maximální rychlosti 215 kilometrů za hodinu a jeho pohotovostní hmotnost je 1335 kg. Clio Sport má objem zavazadlového prostoru 288 litrů.

 

Právě se děje

Další zprávy