Máme tři tipy na ojetiny pro divochy. Malé ostré hatchbacky za 150 tisíc korun si přivezte z Německa

Marek Blaháček
16. 2. 2017 6:51
Kdo chce starší rychlé auto pro zábavu, musí pro něj ve většině případů zamířit k našim západním sousedům. Pokud máte trochu štěstí a trpělivosti, dovezete si vůz v dobrém stavu. Naše volba padla na Ford Fiesta ST, Renault Clio Sport a Mini Cooper S.

Podrobné recenze vozů, které už se na českém trhu neprodávají jako nové, čtěte zde.

Foto: Ford

Ford Fiesta ST

Z námi doporučené trojice je nejméně výkonná (110 kW), ale zato ji většinou seženete v nejlepším technickém stavu. U tuzemských prodejců ojetin jich moc nenajdete, z Německa si ale můžete za tyhle peníze dovést krásný kousek s nájezdem kolem 100 tisíc kilometrů. V cenové relaci 150 tisíc korun nejčastěji natrefíte na auta ročníku 2005-2007. Fiesta ST exceluje skvělým podvozkem. Má atmosférický čtyřválec DOHC s bezúdržbovým řetězem a reálnou spotřebou kolem 10 l benzinu na 100 kilometrů. Jako ojetina je Fiesta ST spolehlivá a netrápí ji žádné závažné a opakující se poruchy.

Ford Fiesta ST má pod kapotou dvoulitrový čtyřválec o výkonu 110 kW ve spojení s pětistupňovou převodovkou. Vůz dosahuje maximální rychlosti 208 kilometrů za hodinu a z nuly na stovku zrychlí za 8,4 sekundy. Fiesta ST má zavazadelník o objemu 268 litrů a její pohotovostní hmotnost je 1137 kilogramů.

 

Právě se děje

Další zprávy