Malé, ale šikovné: Srovnali jsme tři ojetiny, které nezruinují vaši peněženku

Petr Šikl
13. 7. 2018 6:15
Auta určená především do města a na příměstská popojíždění v tuzemsku stále suplují rodinné vozy, zejména pak dál od Prahy nebo Brna. Do ojetin velikosti Škody Fabie se často musí vejít celá rodina včetně zavazadel. Dnes se zaměříme na trojici malých automobilů, které pořídíte vcelku výhodně, přičemž soused nebude tušit, že jste si nekoupili zbrusu nový vůz.
Foto: Kia

Kia Rio III. generace (2011-2017)

Nemáte-li potřebu stále převážet hromady věcí, můžete sáhnout po stylovém modelu Rio, který ani po sedmi letech od premiéry neztratil nic na své přitažlivosti, což ne vždy lze o korejských vozech tvrdit. Nadčasová karoserie s prostornou dobře vybavenou kabinou ve spojení s komfortními jízdními vlastnostmi dělají z tohoto modelu výbornou volbu. Připočteme-li k tomu výtečný základní motor, stojí před námi ideální ojetina, která vypadá svěže a ve srovnání s konkurenty nestojí ranec.

Asi si teď říkáte, že to musí mít nějaký háček. Nemá. Doopravdy. Korejské automobilce se podařilo postavit vůz zbavený výraznějších slabin a nedostatků. Celková spolehlivost je obdivuhodná. Stojí za ní jednoduchá a osvědčená technika. Jedinou věc, kterou se výrobci nepodařilo dostatečně ohlídat, jsou korodující plechové palivové nádrže, které vychází téměř na 20 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy