Videotest: Malá kombi jako Škoda Fabia vymírají. Nebude jich škoda?

Martin Přibyl Martin Přibyl
29. 10. 2018 11:35
Jedno z posledních malých kombi na českém trhu brázdí naše silnice od roku 2015. Fabia Combi tak letos prošla modernizací, která se kromě designu zaměřila i na novou techniku a ekologičtější pohonné jednotky. Je ale stále autem, které budou Češi milovat? Odpovíme ve videu.
Na trh přišla v roce 2015, teď prošla modernizací. Přesvědčí nás Škoda Fabia Combi s tříválcovým motorem? Sledujte Auto Report s Martinem Přibylem. | Video: Jakub Zuzánek

Pomineme-li lacinou Dacii Logan MCV, je posledním přímým konkurentem Škody Fabia Combi Renault Clio Grandtour. Pryč jsou doby, kdy měly malé rodiny na výběr ještě Peugeot 207 SW nebo Seat Ibiza ST.

Fabia naštěstí nekončí, rozhodně ne dnes, ne teď. Škoda ji pro letošní rok modernizovala. Auto má novou masku a nové světlomety tvořené LED diodami. Přibyly také asistenční systémy (např. upozornění na auta, která by se mohla schovávat ve slepém úhlu).

Přeplňované tříválce mají filtr pevných částic, aby se dokázaly vypořádat s přísnými emisními předpisy, a diesely pro jistotu z nabídky zmizely úplně. 

To vše jsou ale informace z brožury. Jaká je Fabia Combi po faceliftu na vlastní kůži? Podívejte se na video. Otestovali jsme 70kW 1.0 TSI ve výbavě Style, tedy verzi, která začíná na 363 900 Kč. 

Přehled všech nabízených variant Škody Fabia Combi naleznete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy