Lipské autopremiéry: Hyundai, VAZ i Suzuki

Tomáš Rybecký
7. 6. 2012 20:52
V Lipsku se objevily světové a evropské premiéry nejen od místních výrobců
Foto: Aktuálně.cz

Na Lipském autosalonu se představily i zahraniční automobilky, zejména z východu.

Hyundai si do Lipska nechal evropskou výstavní premiéru třetí generace velkého (délka 469 cm) SUV Santa Fé. Zaujme moderním designem ve stylu ostatních modelů a lepší výbavou, zahrnující mj. parkovací asistent. K dispozici je opět s pohonem předních nebo všech čtyř kol a zážehovými i vznětovými motory s výkony od 110 kW (150 k) do 145 kW (197 k). Do prodeje přijde od září.

Auto z minulosti

Lada Granta
Lada Granta | Foto: Vladimír Rybecký

Ruský AvtoVAZ v Lipsku poprvé mimo Rusko ukázala sériovou podobu svého nového levného sedanu Lada Granta. Vůz dlouhý 426 cm pohání motor 1,6 l o 87 k nebo šestnáctiventilová verze s 98 k. Jeho vystavení ukazuje, že přes proklamované plány prodávat toto auto jen v Rusku a jiných postsovětských zemích v Togliatti uvažují i o exportu tohoto jednoduchého auta na západ. Jak se to tomuto vozu, vypadajícímu jak kdyby přijel z 80. let, podaří, je otázkou.

Isuzu D-MAX
Isuzu D-MAX | Foto: Aktuálně.cz

Důležitou evropskou premiéru si pro Lipsko připravila značka Isuzu. Přivezla modernizovanou verzi svého pick-upu D-MAX, který se souběžně s německou premiérou vydává i na český trh s lepší výbavou jak v užitkové, tak osobní verzi.

Suzuki se přidalo s modernizovanou podobou minivozu Suzuki Splash.

 

 

Právě se děje

Další zprávy