Lincoln dostane od Fordu ještě jednu šanci k záchraně

ČTK ČTK
21. 6. 2011 3:53
auto

Miliardu dolarů, tedy zhruba sedmnáct miliard českých korun,  hodlá investovat automobilka Ford do své značky Lincoln. Díky tomu má vzniknout sedm nových nebo modernizovaných modelů aut a díky tomu by se pak Lincoln měl vrátit na pozici přední americké značky v segmentu luxusních aut.

Odborníci se shodují, že to je opravdu poslední šance pro záchranu Lincolnu. Ten totiž letos zřejmě prodá jen 78 000 kusů svých aut, přičemž Ford požaduje, aby se prodeje dostaly během příštích čtyř let až na minimálně dvojnásobnou úroveň.

Informace zazněly na uzavřeném setkání představitelů Fordu s prodejci Lincolnů a zveřejnil je list The Wall Street Journal.

Nové modely by se měly ocitnout na trhu během nadcházejících čtyř let.

Ford loni v říjnu oznámil dealerům, že zruší 175 slabších obchodních zastoupení značky Lincoln ve Spojených státech z dosavadních zhruba 500 a bude pracovat na obnově celé značky včetně nového designu a luxusních prodejen. Ford chce dostat obchodní zastoupení značky na takovou úroveň, která by mohla konkurovat luxusním prodejnám německých značek Audi a Mercedes.

Lincoln byl do 90. let minulého století nejprodávanější značkou luxusních vozů v USA. Nyní ale prodává méně než polovinu automobilů proti současnému lídru segmentu, jímž je značka Lexus japonské automobilky Toyota.

 

Právě se děje

Další zprávy