Lexus přichází s ekologickým sporťákem

Tomáš Rybecký
29. 10. 2012 8:49
Druhá verze hybridu LF-LC se představila na autosalonu v Sydney
Foto: Lexus

Na australském autosalonu v Sydney Lexus odhalil svůj hybridní koncept LF-LC Blue. Jedná se o druhou verzi tohoto vozu - první LF-LC se představil letos na autosalonu v Detroitu.

Po vzoru australského polodrahokamu opálu se hybridní sporťák zabalil do třpytivě modré barvy. Pod tou se ukrývá lehká karoserie převážně z uhlíkových vláken a hliníku. Kombinace uhlíku a hliníku poskytuje kromě minimální hmotnosti také vysokou pevnost, což je dokonalá platforma pro pohonnou soustavu Lexus Hybrid Drive nové generace.

Pohonné ústrojí sestává z výkonného a hospodárného spalovacího motoru pracujícího s Atkinsonovým cyklem a výkonného akumulátorového modulu. Celkový výkon činí rovných 500 k, což je nejvíce ze všech hybridních vozů značky Lexus.

Celý vůz obepíná skleněná střecha poskytující panoramatický výhled z interiéru. Ten je pokryt hnědou a bílou kůží a plný technologických doplňků jako je sdružený ovladač Remote Touch s LCD displejem o úhlopříčce 12,3".

Interakci s vozem zajišťuje dotykový ovládací panel začleněný do horní části středové konzoly. Volant je ve stylu závodních vozů obložen materiálem z lehkých uhlíkových vláken a začleňuje ovládací prvky a tlačítko ke spouštění motoru.

Foto: Lexus

 

Právě se děje

Další zprávy