Levněji než Škoda Kodiaq se dají z přímých konkurentů pořídit Nissan X-Trail a Mitsubishi Outlander

Ondřej Běhal
15. 2. 2017 7:41
Čtyřdílné porovnávání Škody Kodiaq s konkurenty končíme posuzováním cen a výbav jednotlivých vozů. Kromě Hondy CR-V, Kie Sorento a Nissanu X-Trail, které s první sedmimístnou škodovkou změřily síly i při srovnání jízdních vlastností, spotřeby a místa pro posádku i zavazadla, jsme přibrali i další velké vozy kategorie SUV a jejich aktuální nabídku podrobně rozebrali uvnitř grafiky.

Přehled všech téměř dvou set verzí SUV střední a vyšší třídy, tedy s délkou karoserie větší než 4,5 m a cenou nižší než jeden milion korun, najdete zde.

Foto: Jiří Kaloč

Honda CR-V

Hondu CR-V také řadíme mezi SUV střední třídy, ale je o něco menší než Kodiaq a nelze ji mít se třemi řadami sedadel.

Také její základní cena je mnohem nižší než u škodováckého medvěda. Za 549 900 korun ale dostanete pouze verzi s pohonem předních kol, manuálním řazením a s chudou výbavou S bez klimatizace. Pod kapotou vrčí benzinový dvoulitr bez turba.

Připlatíte-li třicet tisíc, dostanete se na výbavu Comfort srovnatelnou s nejlevnější verzí Active u Škody Kodiaq. Za necelých šest set tisíc lze pořídit Hondu CR-V s pohonem všech kol a chudou výbavou S, za 634 900 korun, tedy stále o více než čtyřicet tisíc pod nejlevnějším kodiaqem koupíte hondu ve verzi 4x4 a výbavou Comfort.

Také Honda CR-V tedy vychází cenově o něco příznivěji než Škoda Kodiaq. Český zájemcům o středně velké SUV ale bude vadit, že jediným dieselem v nabídce je šestnáctistovka.

 

Právě se děje

Další zprávy