Levněji než Škoda Kodiaq se dají z přímých konkurentů pořídit Nissan X-Trail a Mitsubishi Outlander

Ondřej Běhal
15. 2. 2017 7:41
Čtyřdílné porovnávání Škody Kodiaq s konkurenty končíme posuzováním cen a výbav jednotlivých vozů. Kromě Hondy CR-V, Kie Sorento a Nissanu X-Trail, které s první sedmimístnou škodovkou změřily síly i při srovnání jízdních vlastností, spotřeby a místa pro posádku i zavazadla, jsme přibrali i další velké vozy kategorie SUV a jejich aktuální nabídku podrobně rozebrali uvnitř grafiky.

Přehled všech téměř dvou set verzí SUV střední a vyšší třídy, tedy s délkou karoserie větší než 4,5 m a cenou nižší než jeden milion korun, najdete zde.

Foto: Jiří Kaloč

Nissan X-Trail

Nissan X-Trail můžeme považovat za nejbližšího konkurenta Škody Kodiaq. Stejně jako ona totiž převeze až sedm cestujících, obě auta jsou si podobná i rozměry. Cena nissanu začíná po nedávném zlevnění mnohem níže než u škodovky i ostatních konkurentů. Dostupnější je z SUV střední třídy pouze Ford Kuga, který lze mít už za necelého půl milionu, ale ten je výrazně menší a nepřeveze sedm osob.

Nissan X-Trail se aktuálně prodává od 515 500 korun s benzinovým turbomotorem, pohonem předních kol a na poměry velkých SUV nepříliš bohatou výbavou Visia. S naftovým motorem stojí tatáž specifikace 574 500 korun.

Kodiaq začíná na 677 900 korunách za benzinový turbomotor 1.4 TSI/110 kW buď s pohonem všech kol a manuálním řazení, nebo pohonem předních kol a automatem. Nic podobného X-Trail v ceníku nemá, zato dostanete už od 657 900 korun naftový 1.6 dCi s pohonem všech kol a druhou výbavou Acenta, která je bohatší než základní Active u Kodiaqu. Celkově je tedy Nissan X-Trail cenově výhodnější než Škoda Kodiaq.

V jeho nabídce nechybí ani Čechy nejvyhledávanější kombinace mezi většími SUV - dvoulitrový turbodiesel v kombinaci s pohonem všech kol. Prodává se od 727 tisíc korun s druhou výbavou Acenta, tedy opět levněji než srovnatelný Kodiaq.

 

Právě se děje

Další zprávy