Levná a úsporná: 12 SUV, která nadělají spoustu parády a nevyluxují vám účet

Jan Matoušek Jan Matoušek
31. 7. 2019 6:02
Nejpopulárnější kategorií nových aut v České republice jsou SUV. Ta mívají vyšší stavbu karoserie, vyšší světlou výšku a robustnější techniku a s tím i předpoklad vyšší spotřeby i pořizovací ceny. Našli jsme však modely populárního segmentu, které jsou dostupné a zároveň úsporné. V galerii tak najdete přehled modelů, jejichž cena nepřesahuje půl milionu korun a spotřeba se spalovacím motorem je zároveň nejvýše pět litrů na 100 kilometrů.
Foto: Hyundai

Hyundai Kona CRDi - od 449 990 Kč

Podobně jako Fiat ani Hyundai Kona se ve své nejúspornější variantě neobejde bez naftového motoru. V jeho případě jde o 1.6 CRDi hned ve dvou výkonových stupních. Slabší má 85 kW a v kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou si řekne minimálně o 4,1 l / 100 km. Nejméně přitom stojí, po započítání akční Hyundai prémie, 449 990 korun.

Silnější verze se 100 kW je spojená se sedmistupňovým dvouspojkovým automatem, v průměru je pak minimálně o desetinu litru na 100 km žíznivější než 85kW varianta. Vzhledem k automatické převodovce také stojí více. Do přehledu se dostala jen díky Hyundai prémii, která stlačila cenu na 499 990 korun. Samozřejmostí je u obou motorizací systém stop & start.

Zmiňovaná Hyundai prémie je ve výši 40 tisíc korun a je platná při využití Hyundai pojištění (minimálně je u dealera potřeba uzavřít havarijní pojištění a povinné ručení na nejméně jeden rok, k dispozici je ale více verzí značkového pojištění i s delší dobou trvání) a zároveň registrací vozu v Česku na jméno zákazníka, kterou provádí prodejce. Cena tohoto úkonu je 1690 korun a je tedy potřeba ji připočítat k ceně vozu. Na druhou stranu dovozce značky poskytuje k vozu též zimní pneumatiky zdarma nebo slevovou tankovací kartu.

 

Právě se děje

Další zprávy