Levná a úsporná: 12 SUV, která nadělají spoustu parády a nevyluxují vám účet

Jan Matoušek Jan Matoušek
31. 7. 2019 6:02
Nejpopulárnější kategorií nových aut v České republice jsou SUV. Ta mívají vyšší stavbu karoserie, vyšší světlou výšku a robustnější techniku a s tím i předpoklad vyšší spotřeby i pořizovací ceny. Našli jsme však modely populárního segmentu, které jsou dostupné a zároveň úsporné. V galerii tak najdete přehled modelů, jejichž cena nepřesahuje půl milionu korun a spotřeba se spalovacím motorem je zároveň nejvýše pět litrů na 100 kilometrů.
Foto: Citroën

Citroën C3 Aircross PureTech - od 334 900 Kč

Citroën C3 Aircross, zajímavý například svou variabilitou podobnou někdejšímu MPV C3 Picasso, se do přehledu dostane dvakrát. Požadavky totiž splní nejen s naftovým, ale i benzinovým motorem.

Jedná se o tříválec 1.2 PureTech. Nejslabší verze má 61 kW a v kombinaci s manuální pětistupňovou převodovkou si nárokuje rovných pět litrů na 100 km. Nejnižší částka, za kterou lze tuto jednotku získat je přitom 334 900 korun. Nutno podotknout, že Francouzi v případě nejslabšího motoru již jen vyprodávají sklady.

Podmínkám vyhoví i silnější verze téhož motoru vybavená turbodmychadlem. Ta má výkon 81 kW a v kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou spotřebuje 4,8 l / 100 km. Ptáte se, proč jde s vyšším výkonem ruku v ruce nižší spotřeba? Například proto, že motor má ve standardu systém stop & start. Nejméně pak tato jednotka stojí 404 900 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy