Ferrari, Trabant i terénní Porsche. V Praze se o víkendu ukazují automobilové legendy

Ferrari SP3 Daytona patří mezi hlavní hvězdy motoristické výstavy Legendy.
Nechybí ani závodní verze slavného dvoutaktu, který byl typický modrým dýmem z výfuku.
Hlavní hvězdou je ale bezesporu nová generace třídy E, která se v Praze ukazuje jen krátce po světové premiéře. Zájemci si na ni budou muset chvíli počkat, do showroomů se dostane na podzim letošního roku. Design je pak evoluční, pod kapotou budou mildhybridní nebo plug-in hybridní benzinové čtyřválce, počítá se ale i se šestiválci a též karoserií kombi.
Zpátky do minulosti míří skutečně nádherné modré kupé MBX s přívěsným vozíkem PAV 100.
Opět ryzí současností českého autoprůmyslu je Praga Bohema, vystavená veřejně vůbec poprvé. Supersport váží méně než tunu, pohání ho pak upravený šestiválec z Nissanu GT-R naladěný na 515 kilowattů. Maximální rychlost je 305 km/h.
Foto: Jan Matoušek
Jan Matoušek Jan Matoušek
27. 5. 2023 6:32
Tisícovka aut různých značek, stáří i stavu se poslední květnový víkend objevila v pražských Holešovicích. Už podesáté se na zdejším Výstavišti otevírají brány motoristické slavnosti Legendy, tentokrát zaměřené na německé vozy. Akce ale tradičně nabízí víc než hlavní téma. Na své si přijdou milovníci všech automobilových kultur. Galerie Aktuálně.cz ukazuje, co všechno je na Legendách k vidění.

Výstaviště v pražských Holešovicích je možné navštívit v sobotu 27. května od devíti do dvaceti hodin a v neděli 28. května od devíti do sedmnácti hodin. Vstupenka pro dospělého stojí v předprodeji na internetu i na místě 600 korun, pro studenty od 15 let, seniory a ZTP pak 300 korun a pro děti od šesti do 15 let 100 korun. Děti do šesti let mají vstup zdarma.

 

Právě se děje

Další zprávy