Land Rover Discovery utáhne mnohem více, než by se čekalo. Poradil si se 110tunovou soupravou

Land Rover Discovery utáhne mnohem více, než by se čekalo. Poradil si se 110tunovou soupravou
Bláznivý test. Land Rover se snaží táhnout silniční vlak vážící 110 tun
V rozhlehlé australské pustině jsou povoleny nákladní soupravy do čtyř návěsů s největší délkou 53,5 m. Automobilka Land Rover proto musela k tažení sedmi návěsů získat speciální povolení.
Model Discovery měl standardní osmistupňovou samočinnou převodovku a systém pohonu všech kol. Na soupravu byla dodatečně rozložena desetitunová zátěž, aby bylo dosaženo celkové hmotnosti 110 tun.
K nákladní soupravě byl Discovery připojen pomocí standardního tažného zařízení instalovaného ve výrobě.
Foto: Land Rover
Jiří Kaloč
26. 9. 2017 17:15
Letos přišla na trh pátá generace britského SUV Land Rover Discovery. V rámci propagace modelového ročníku 2018 se u společnosti Land Rover Jaguar rozhodli provést netradiční tažný test této luxusní čtyřkolky. V Austrálii zavěsili na kouli sériového Discovery nákladní soupravu o délce 100 m a hmotnosti 110 tun. Všechno bylo samozřejmě dopředu spočítané, sériový Discovery se i s touto „náloží“ bez problémů rozjel a následně urazil 16 km. Podívejte se na to také na videu. V naší galerii pak najdete nejen detaily k tomuto pozoruhodnému výkonu, ale také další podobné počiny nejen Land Roveru, ale i dalších automobilek, které za své produkty zavěsily také dopravní letadlo nebo raketoplán.
 

Právě se děje

Další zprávy