Land Rover letos slaví 70 let. Prohlédněte si jeho historii od drsného off-roadu po luxusní SUV

Jeden z prvních modelů Land Rover Series I z konce čtyřicátých let.
O deset let později se do terénu pustila nová verze Land Rover Series II. a v roce 1961 ještě modifikovaná Series IIA (na obrázku). Auto jezdilo jako dvou a třídveřové a také jako pick-up.
Land Rover Series III pochází z roku 1971. Vyznačoval se širokou nabídkou motorů, které zahrnovaly nejen dieselové řadové čtyřválce, ale i šesti a osmiválcové jednotky. Nešlo ale o žádné „siláky“. V8 měl výkon pouhých 91 koní.
V roce 1983 už bylo zapotřebí, aby auto dostalo vlastní název. Proto se od této chvíle jmenuje Land Rover Defender. Došlo k další změně designu, off-roadová syrovost ale zůstala.
Auto se jen s drobnými úpravami vyrábělo až do roku 2016. Postupně se přidávala výbava, aby byl pobyt na palubě snesitelnější.
Foto: Land Rover
Jan Markovič Jan Markovič
22. 4. 2018 10:18
Desítky let se vyráběl jen jeden Land Rover. Dnes má britská automobilka v nabídce šest modelů, všechny jsou SUV. Zároveň se ale čeká na nástupce legendárního off-roadu, který dokázal překonat i těžké nástrahy terénu. Ve velké galerii si můžete prohlédnout vozy, které za 70 let vyjely s nápisem Land Rover nebo Range Rover na kapotě
 

Právě se děje

Další zprávy