Lamborghini předpovídá supersportům elektrickou budoucnost. Není ale první. Kdo jej předběhl?

Agresivně tvarovaná karoserie může naznačovat budoucí design vozů Lamborghini.
Ačkoliv je Lamborghini Terzo Millennio ukázkou spíše vzdálené budoucnosti značky, vnější design nese i některé ze současných prvků italských automobilů. Typicky je to světelný podpis ve tvaru písmene Y, který doprovází i podsvícené logo značky.
O trochu více prosvětlená fotografie ukazuje, že výrazné Y je zabudované do nárazníku, zatímco hlavní světla jsou spíše minimalistická.
Přední část v plné kráse nabízí pohled na mohutné blatníky, velké čelní sklo a nízkou stavbu karoserie.
Ani vzadu nechybí písmeno Y, které najdeme třeba i na současných modelech Aventador S a Hurracán a měl ho také čistě benzinový hypersport Veneno.
Foto: Lamborghini
Jan Matoušek Jan Matoušek
8. 11. 2017 11:47
Lamborghini ve spolupráci s Technologickým institutem v Massachusetts (zkráceně MIT) představilo budoucnost supersportů. Její jméno je příznačně Terzo Millennio, tedy třetí tisíciletí. Nízký a široký vůz s agresivně tvarovanou karoserií dostal většinu prvků z uhlíkových vláken, která se navíc umí sama opravit. V otázce pohonu je pak vize italské automobilky jasná - i v segmentu supersportů bude dominovat elektrifikace. To všechno ale Lamborghini plánuje až za několik generací stávajících vozů. V následující galerii si prohlédněte nejen nový koncept Terzo Millennio, ale také některé konkurenční supersporty, které v elektrifikaci Lamborghini předběhly.
 

Právě se děje

Další zprávy