Kvíz: Polovina lidí odpoví špatně. Přehled nejtěžších otázek z předpisů v autoškole

Eva Srpová Denis Chripák Eva Srpová, Denis Chripák
13. 6. 2019 6:03
Kdo se připravuje na testy v autoškole, má možnost si je procvičovat buď na stránkách Ministerstva dopravy, nebo například na stránce bezpecnecesty.cz. Další možností je aplikace eTesty, která je k dispozici pro Google Play i App Store a na stránce www.autoskola-testy.cz. Právě z této stránky jsme získali unikátní data, která dokládají, s jakými otázkami mají lidé největší potíže.

Stránka bezpecnecesty.cz se věnuje bezpečnosti za volantem, dopravní výchově i autoškolám a referuje o tom, jak se vyvíjela bezpečnost v autech. Na stránkách je možné si trénovat testy z autoškoly a podporuje ji domácí Škoda Auto.

O zvýšení pasivní bezpečnosti se přímo v automobilce stará Výzkum dopravní bezpečnosti. Tým přímo jezdí k nehodám vozů značky Škoda a analyzuje průběh a dopady nehody. Tyto informace pak využívá konstrukční tým při vývoji nových vozů.

Součástí celého projektu je také speciální kampaň za "Bezpečný pátek". Automobilka na speciální stránce bezpecnypatek.cz připomíná základní pravidla, jak jezdit bezpečněji.

Statistiky z testů pro tento kvíz jsme čerpali ze stránky www.autoskola-testy.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy