Kultovní Ford Mustang už má oficiální cenu. Stojí 880 000 Kč

Radek Pecák Radek Pecák
21. 1. 2015 7:33
Vůz se bude nabízet v provedení kupé i jako kabriolet. Na výběr jsou dva motory.
Teprve letos se do Česka dostanou první mustangy v evropské specifikaci.
Teprve letos se do Česka dostanou první mustangy v evropské specifikaci. | Foto: Ford

Čtyři Češi získali právo koupit si evropskou specifikaci Fordu Mustang spolu s dalšími 496 lidmi během loňského finále fotbalové ligy mistrů. Ti ostatní si museli počkat na oficiální zveřejnění prodejních cen pro Českou republiku, k čemuž dochází právě nyní.

Tuzemské zastoupení Fordu oznámilo, že základní provedení vozu s karosérií kupé bude stát včetně DPH 880 000 Kč, kabriolet má cenovku o sto tisíc korun vyšší.

Foto: Ford

Cena se pochopitelně vztahuje k motoru 2,3 Ecoboost, který disponuje výkonem 314 koňských sil (231 kW). Ten, kdo zatouží po osmiválcovém agregátu s objemem rovných pět litrů a výkonem 418 koní, si bude muset připravit minimálně milion a pět dalších tisíc korun navrch. Oba motory budou nabízeny ve spojení jak s manuální, tak automatickou převodovkou.

Se slabším motorem zvládne vůz maximální rychlost 233 km/hod, se silnějším pak pojede až 250 km/hod. Spotřeba je pro čtyřválec udávána hodnotou 8 litrů, osmiválec spotřebuje 13,5 litru.

Jen u dvou dealerů

Základní výbava obsahuje devatenáctipalcová kola z lehkých slitin, dvouzónovou klimatizaci, mlhovky, bezklíčkové odemykání a startování, zadní parkovací kameru, multimediální systém Sync a sportovní, kůží čalouněná sedadla.

Foto: Ford

Na přání jsou k dispozici například odvětrávaná sedadla, navigace, vylepšený audio systém či prémiová 19palcová kola se speciální povrchovou úpravou označenou jako Luster Nickel. V paletě deseti barev karoserie nechybějí výrazné odstíny jako oranžová Competition nebo třívrstvý žlutý lak Triple Yellow.

Objednávky na nový Ford Mustang budou přijímat exkluzivně dva tuzemští dealeři Fordu. Prvním z nich je AMB Ořech - Praha západ, druhým Auto In v Pardubicích.

První kusy mají dorazit do Evropy v létě.

 

Právě se děje

Další zprávy