Které auto má ve Frankfurtu největší masku chladiče? Kuriozit z výstaviště je však mnohem víc

Renault R.S. 2027 Vision je ukázkou toho, jak by v budoucnu mohl vypadat monopost formule 1.
Tato podivná krabice se jmenuje MatrËshka a jedná se o ruskou vizi plna autonomního (stroj nemá řidiče) dopravního prostředku pro velká města, především tedy za ruská. Ačkoliv je tento stroj vyšší a má konvenční kola, uspořádáním vnitřního prostoru a celkově zaměřením dost připomíná Volkswagen Sedric. Mezi těmito dvěma vozy je však rozdíl, MatrËshka se už reálně testuje. Vývojáři by několik těchto elektrovozů, kde lidé stojí i sedí jako v autobuse, chtěli využít na v příštím roce konaném fotbalovém mistrovství světa. Aktuálně prý existují čtyři kusy.
Film Pobřežní hlídka, remake slavného seriálu, letos propadl u kritiků a v kinech také nezažil kdovíjakou popularitu. Přesto se jím inspiroval Smart, který ve spolupráci s Brabusem připravil tento vyšperkovaný ForFour forrescue. Nechybí žlutý lak nebo výstražné světlo na střeše.
Žlutá s oranžovými detaily je k vidění i v jinak sériovém interiéru.
A co by to bylo za pobřežní hlídku bez plováků. Tady chybí už jen Mitch Buchannon.
Foto: Jan Matoušek
Jan Matoušek Jan Matoušek
15. 9. 2017 10:01
Nejnovější modely, futuristické koncepty, krásné modely a celkově stovky a stovky automobilů, které je možné si koupit většinou také v Česku. I v takové záplavě se dají najít zajímavé a mnohdy kuriózní věci. Například na výstavě automobilů můžete na mnoha stáncích vidět jízdní kola a v jedné hale je pro tento jednostopý dopravní prostředek v elektrické verzi dokončena speciálně vybudovaná testovací trať. Volkswagen se pro změnu chlubí autonomním konceptem Sedric, v němž lze převážet více osob. Rusové už něco podobného však začali testovat.
 

Právě se děje

Další zprávy