Krizový víkend. Cesta do Chorvatska byla zablokovaná, řidiči se v kolonách zdrželi až několik hodin

ČTK ČTK
Aktualizováno 22. 7. 2017 17:26
Cestu k moři do Chorvatska blokovaly v sobotu dopravní nehody a zácpy. Řidiči se v kolonách zdrželi až několik hodin. Zácpa asi na dvě hodiny se vytvořila například mezi slovinským městem Ptuj a hraničním přechodem Macelj ve směru do Chorvatska. Odpoledne se ale situace výrazně zlepšila, kolony se tvořily již jen v okolí Záhřebu ve směru do Slovinska a ČR. Dopravní komplikace ale nadále hrozí například v severní Itálii.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: ČTK

Split/Praha - Jízdu do Chorvatska v sobotu řidičům komplikovaly dlouhé dopravní zácpy a nehody.

Jak varoval český poskytovatel asistenčních služeb ÚAMK, motoristé se na mnoha místech zdrželi i několik hodin.

Odpoledne se ale situace uklidnila, kolony se podle ÚAMK tvořily již jen v okolí Záhřebu ve směru do Slovinska a ČR.

Kolona asi na dvě a půl hodiny se dopoledne vytvořila například mezi slovinským městem Ptuj a hraničním přechodem Macelj ve směru do Chorvatska.

Asi půldruhé hodiny si řidiči museli počkat taky při cestě na poloostrov Istrii, pokud mířili ze Slovinska a Itálie přes Koper a hraniční přechod Dragonja. Stejnou dobu se u tohoto přechodu zdrží i v opačném směru. V odpoledních hodinách se čekací doba podle ÚAMK snížila na hodinu.

V samotném Chorvatsku byla situace ještě horší. Zácpy se tvořily na několika místech před dálničními mýtnými branami. Zkolabovala taky doprava na obchvatu Záhřebu. Kolem 14:30 SELČ se kolony tvořily již jen u mýtné brány Záhřeb-Lučko ve směru do Slovinska a dál do Česka.

Kolony přetrvávají v Bavorsku i severní Itálii

Pomalu popojíždějící kolona, která se táhla asi 30 kilometrů, se vytvořila v oblasti tunelu Sveti Rok na dálnici A1 ve směru na Split a Makarskou. V opačném směru byla v této oblasti asi 16kilometrová zácpa.

Dopravní kolaps hlásil také chorvatský ostrov Krk na vjezdu i výjezdu z něj a z některých měst na pobřežní silnici.

V Rakousku se postávalo na několika místech dálnice A10 ve směru ze Salcburku na Villach. Z dálnice A9 byly hlášeny kolony ve směru z Lince na Štýrský Hradec u Micheldorfu a Selzthalu. Průjezd Vídní jen ve směru do Česka blokuje dál dopravní omezení u Práterského mostu.

Nadále musejí s dopravními komplikacemi počítat motoristé při cestě po Bavorsku. Zácpy se od rána tvořily na dálnicích v okolí Mnichova a cestou do Rakouska. Silný provoz s kolonami je nadále i v severní Itálii, zejména pak na alpské Brennerské dálnici.

 

Právě se děje

Další zprávy