Kompakt za cenu malého vozu. Hyundai i30 stojí méně než 300 tisíc, jaké má soupeře?

Jan Matoušek Jan Matoušek
17. 10. 2019 6:01
Hyundai dále snižuje cenu jednoho ze svých stěžejních modelů. Zatímco v létě se pětidveřové i30 dostalo na necelých 320 tisíc korun, teď dovozce snížil cenu ještě víc. Kompaktní hatchback tak startuje na částce nižší než 300 tisíc. Co nabízí, i na všechny nejlevnější kompakty v Česku se podívejte do galerie.
Foto: Výrobci

Hyundai i30 Start - 299 990 Kč

Hyundai prolomilo u i30 hranici 300 tisíc korun. Kompaktní hatchback se tak oproti začátku prázdnin dostal ještě o 20 tisíc korun níže, na 299 990 korun. Co za tuto cenu zákazník dostane? Především již docela raritní atmosférický motor. Zážehová čtrnáctistovka má 73 kW a je kombinovaná se šestistupňovou manuální převodovkou. Pohled do technických údajů sice ukáže, že nepůjde o kdovíjakého trhače asfaltu či spořiče paliva (průměr je 6,2 l / 100 km), pořád jde ale o relativně jednoduchý motor bez turbodmychadla.

Výbava Start pak obsahuje manuální klimatizaci, rádio se čtyřmi reproduktory a ovládáním na volantu, tempomat, automatická světla, elektrická přední okna nebo 15palcová ocelová kola s okrasnými kryty. Hyundai láká i na udržování v jízdním pruhu, autonomní nouzové brzdění s přednárazovým systémem či sledování pozornosti řidiče.

Aby však auto skutečně stálo 299 900 korun, je potřeba využít Hyundai Prémie ve výši 40 tisíc korun (běžná ceníková cena i30 Start je tak 339 990 korun). To znamená nutnost sjednání Hyundai pojištění (minimálně je u dealera potřeba uzavřít havarijní pojištění a povinné ručení na nejméně jeden rok, k dispozici je ale více verzí značkového pojištění i s delší dobou trvání) a zaregistrovat auto v Česku na jméno zákazníka, což provádí prodejce. Cena tohoto úkonu je 1690 korun, a je tedy potřeba ji připočítat k ceně vozu. Na druhou stranu dovozce značky poskytuje k vozu též zimní pneumatiky zdarma nebo slevovou tankovací kartu.

V ceníku je též poznámka, že verze s atmosférickou čtrnáctistovkou lze vybírat jen ze skladových zásob.

 

Právě se děje

Další zprávy