Kolik stály nejdražší autonehody v Česku? Rekord drží shořelé Lamborghini

Eva Srpová Eva Srpová
8. 6. 2017 6:47
Kolik může stát škoda na zničeném autě po autonehodě, které mělo sjednané havarijní pojištění? Přinášíme přehled několika českých pojišťoven. Ne všechny však byly ochotny informace poskytnout. Částka 5,8 milionů za zdevastované Lamborghini Huracán je však rekordní.

Pojišťovny se shodují v tom, že daleko větší škody než za zničená auta, jejichž majitelé měli sjednané havarijní pojištění, zaznamenávají v případě újmy na zdraví. Takové částky se mohou vyšplhat do mnohamilionových výšin.

My jsme se však tentokrát pokusili vypracovat přehled nejdražších autonehod, při nichž se vyplácelo pouze za zničená auta. Vycházíme z podkladů, které nám poskytly přímo pojišťovny.

Foto: Mercedes-Benz

Autobus Mercedes-Benz

V červnu 2015 začalo pravé zadní kolo autobusu Mercedes-Benz Tourismo náhle hořet. Cestující sice stihli vystoupit, autobus však během pár minut lehl popelem. Škoda se vyšplhala přesně na 2 887 190 Kč, je zhruba jen o necelých 30 000 korun nižší než v případě havarovaného nákladního Mercedesu z předchozího případu (ilustrační foto).

 

Právě se děje

Další zprávy