Německá Škoda Kodiaq je levnější než originál. Čím dalším VW Tiguan Allspace české SUV překonává?

Jan Matoušek Jan Matoušek
29. 9. 2017 7:26
Volkswagen v uplynulých dnech spustil prodej až sedmimístného SUV Tiguan Allspace. To vychází z krátkého provedení, je však o 215 mm delší a má o 110 mm prodloužený rozvor. Kromě více místa pro cestující narostl až na 1920 litrů i zavazadlový prostor. Blízkým příbuzným, a na českém trhu zároveň největším konkurentem, německého vozu je Škoda Kodiaq. Jak si proti sobě oba vozy stojí můžete porovnat v následující grafice. Mnoho prvků se shoduje, v několika podstatných detailech se ale obě auta liší.

Na profil Škody Kodiaq s kompletním ceníkem se podívejte zde, stejné údaje o Volkswagenu Tiguan Allspace najdete tady. Připravili jsme také porovnání obou vozů s naftovým motorem a v základní výbavě, které najdete pod tímto odkazem.

Design

Design exteriéru i interiéru, to jsou dvě místa, kde se od sebe obě SUV odlišují nejvíce. Kodiaq přinesl do modelové nabídky Škody nový designový směr, charakteristický především přední části s dvojitými světlomety a velkou maskou chladiče. To Tiguan Allspace měl od svého kratšího sourozence pevně daný designový základ. A ten se od dalších aut německého výrobce tolik neodlišuje. Světla jsou vizuálně propojená s maskou chladiče, o něco níže je mohutný nárazník. V zadní části jsou si obě auta podobnější, je to dáno především velikostí světlometů. Ty u Tiguanu jsou standardně diodové, Kodiaq má tuto technologii za příplatek či ve vyšších verzích výbavy. Vpředu mohou mít obě auta full-LED světlomety. Platí ale, že jsou dostupná až ve vyšší výbavě nebo za příplatek.

 

Právě se děje

Další zprávy