Kia Ceed s karoserií kombi má nově stejný kufr jako Octavia. Sází však na dynamičtější tvary

Nová Kia Ceed SW se od hatchbacku liší hlavně provedením zadních partií.
Krátce po pětidveřovém hatchbacku přichází Kia s druhou karosářskou variantou Ceedu. Kombi nese tradiční přídomek SW, což je zkratka pro Sportswagon, a oproti předchůdci je o 95 mm delší. Má tak 4600 mm. Naproti tomu rozvor náprav zůstal na hodnotě 2650 mm. Šířka vozu narostla na 1800 mm, výška naopak klesla na 1465 mm.
Zatímco přední partie s diodami pro denní svícení ve tvaru kostek ledu (nebo full-LED reflektory) jsou stejné jako u hatchbacku, zcela se proměnila záď kompaktního kombi. Mohou za to především výrazně větší světla s diodami pro denní svícení. Nově tvarovaný je také D-sloupek. K dispozici bude 11 odstínů karoserie a litá kola s průměrem až 17 palců.
Detailní pohled na zadní světlomety, které mají poprvé u Kie diody denního svícení.
Profil charakterizuje linie, která se táhne v horizontální rovině. Vedle toho Kia upozorňuje i na kombinaci rovných a ostrých křivek v oblasti kapoty. Nejvíce však z tohoto pohledu vynikne přední převis kratší o 20 mm a zadní převis delší o 115 mm.
Foto: Jan Matoušek
Jan Matoušek Jan Matoušek
15. 3. 2018 15:50
V únoru Kia poprvé odhalila podobu třetí generace kompaktního Ceedu. Ten na sebe vzal mnohem dynamičtější podobu, přestože základní myšlenka prostorného vozu za slušné peníze zůstala zachována. Do Ženevy přijela ze Žiliny karosářská varianta kombi, u níž se dají, zvláště na českém trhu, očekávat vyšší prodeje. Tím spíš, když v ostře sledované kategorii objemu zavazadlového prostoru korejský kompakt prakticky dorovnal Škodu Octavia Combi. Všechny podrobnosti k novému Ceedu SW najdete v následující galerii. Chybět nebude ani porovnání s mladoboleslavským vozem.
 

Právě se děje

Další zprávy