Kempování v Chorvatsku nepatří mezi nejlevnější dovolené. Úroveň ubytování je tady ale vysoko

Kemp Stupica.
Pokud míříte na východní pobřeží Istrie, nemůžete opominout letovisko Rabac a starobylé městečko Labin. Mezi nejznámější kempy této oblasti patří Marina, kterou budou znát především potápěči.
Marina se rozkládá na poloostrově, který má rozlohu pouhých 5 ha a nabízí okolo 300 ubytovacích míst. Některá mají k dispozici pouze elektrický proud, některé však i vodu nebo gril.
Kemp má otevřeno od konce března do konce října a mimo sezonu zde seženete ubytování za 28,30 eura pro dvě osoby na den. V hlavní sezoně od července do konce srpna stejné služby stojí již 43,60 eura.
K dispozici je zde potápěčské centrum, kde si můžete udělat kurz nebo následně se potopit do temných hlubin. Ani to dnes není v Chorvatsku levná zábava. Mimo sezonu jsem za jeden ponor s vlastní výstrojí zaplatil přes 300 kun, což je v přepočtu přes 1000 korun.
Foto: Camping Adriatic
Jiří Kaloč
3. 7. 2018 6:00
Letní dovolená na Jadranu má mnoho podob. Záleží na tom, jaké máte priority a co od ní očekáváte. Můžete jet do hotelu s plnou penzí nebo zvolit některý z mnoha nabízených apartmánů. Ale můžete se také ubytovat v kempu. I zde se nabízí řada možností. Základem je samozřejmě stan, ale mnozí si dotáhnou k moři vlastní karavan nebo přijedou obytným automobilem. Chorvatské kempy nabízejí také vlastní ubytování v různě vybavených (... a různě drahých) bungalovech. My jsme v květnu vyrazili na poloostrov Istria obytným automobilem a tři zajímavé kempy jsme si vyzkoušeli.
 

Právě se děje

Další zprávy