Když je X6 nebo Q7 málo. Dvoutunová SUV umí prohnat supersporty, chystá se i Ferrari

Jan Matoušek Jan Matoušek
6. 12. 2019 6:02
Ještě před pár lety bylo synonymem pro velké a luxusní SUV Audi Q7 nebo BMW X6. Tato auta jsou stále oblíbená, někteří zákazníci ale chtějí více. Automobilky jim proto vychází vstříc, čímž vznikají dvoutunová monstra s rychlostí supersportů. Naposledy SUV ukázal Aston Martin, již brzy jej ale bude mít také Ferrari. Důvod je jednoduchý. Vysoké prodeje.

BMW X7

BMW X5 dlouhou dobu platilo za vrchol nabídky mnichovské automobilky, minimálně co se SUV týká. Loni ale došlo k uvedení ještě většího a ještě luxusnějšího modelu X7. Ten sice umí být rychlý, jeho primárním cílem je ale komfort posádky. 

Přes 5,1 metru dlouhé auto má rozvor natažený na 3,1 metru, šířka je přitom dva metry. Ne, na silnici X7 nepřehlédnete. Stejně jako u konkurentů, i BMW si dalo záležet na luxusu, ačkoliv z některých detailů poznáte, že jde o vůz přece jen masově rozšířené značky (na rozdíl třeba od Bentley nebo Lamborghini, o kterém bude řeč). Kabina umí být šesti- i sedmimístná, nechybí kožené čalounění, dřevěné obklady i nejmodernější multimediální technologie.

Pod kapotou jsou tři šestiválce a jeden, benzinový, osmiválec. Právě verze M50i s 390 kW platí za vrchol celé nabídky. Znáček M ale nese i naftová varianta M50d se šestiválcem o výkonu 294 kW. Nejméně za X7 zaplatíte 2 172 300 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy