Kam nový šéf Škody Auto firmu nasměřuje, zatím netuším, říká odborový předák Povšík

ČTK ČTK
3. 8. 2020 11:13
Schäferovo zvolení do vedení Škody Auto je už jen formalita, říká předseda odborů ve Škodě Auto Jaroslav Povšík. Současně ale dodává, že si zatím není jistý, kam se pod jeho vedením bude firma ubírat.
Foto: Škoda Auto

Kam pravděpodobný nový šéf automobilky Škoda Auto Thomas Schäfer mladoboleslavskou Škodovku nasměruje, není podle předsedy podnikové rady Škoda Auto Jaroslava Povšíka zatím jasné. Schäferovo zvolení do čela automobilky má podle něj být ale už jen formalita, řek Povšík ČTK. Představenstvo automobilky volí nového předsedu dnes.

"Je to pro mě takzvaně králík vytažený z klobouku, o kterém jsem prakticky nikdy neslyšel. Pochází z Jižní Afriky, v rámci značky se tomu říká větší dílna, je to něco menšího než Kvasiny," řekl Povšík.

Zatím neví, kam bude chtít Schäfer značku nasměrovat, bude proto sledovat jeho práci. "Před měsícem jsem s ním mluvil, položil jsem mu otázku číslo jedna, jestli přichází Škodu ztlumit, nebo rozvíjet. A on řekl: Vždycky hraju za tým, kde jsem kapitánem," uvedl Povšík.

Nově zvolený předseda představenstva nahradí Bernharda Maiera, který s posledním červencem skončil v čele společnosti po necelých pěti letech.

 

Právě se děje

Další zprávy