Kabriolet Brouk můžete objednat. Přijede pak v květnu

Radek Pecák Radek Pecák
24. 12. 2012 6:51
Střecha bude k mání ve dvou barevných variantách
Foto: VW

Zatím můžete svoji přítelkyni nebo manželku obdarovat pouze obrázkem, případně modýlkem. Pokud ale jeden z nejstylovějších kabrioletů, které se během příštího roku ocitnou na trhu, objednáte nyní, budete mít jistotu, že během nejhezčích jarních dní už budete moci jezdit v nové generaci Volkswagenu Beetle Cabrioletu už se staženou střechou.

Volkswagen právě zveřejnil ceny, za které vůz hodlá prodávat. Základní verze přijde na 484 900 korun.

Vstupní model nese označení Basic a je poháněný úsporným motorem 1.2 TSI o výkonu 77 kW/105 k v kombinaci s šestistupňovou mechanickou převodovkou.

Foto: Aktuálně.cz

Výbava Basic zahrnuje mimo jiné rádio RCD 310, manuální klimatizaci, tempomat, elektronický stabilizační systém ESC, asistenta pro rozjezd do kopce a řadu dalších prvků. Verze Design, za kterou se připlácí dvacet tisíc korun, navíc přidává například 16" kola z lehké slitiny, mlhové světlomety s funkcí statických odbočovacích světel a komfortní sedadla vpředu.

Vrcholem je verze Sport

Verze Sport je v ceníku uvedena částkou 600 900 korun. Má 17" kola z lehké slitiny, automatickou klimatizaci Climatronic, sportovní sedadla vpředu, sportovní podvozek a hlavně motor 1,4 TSi s výkonem 160 koní.

Všechny brouky kabriolety budou samozřejmě ve čtyřmístné verzi. Zavazadlový prostor pojme 225 litrů nákladu.

Foto: VW

Nad hlavou může nebo nemusí být plátěná skládací střecha, která se plně automaticky otevře nebo zavře během deseti sekund, a to i za jízdy rychlostí až 50 km/h. Tuto elektrickou plátěnou střechu si zákazníci navíc mohou objednat ve dvou barevných variantách.
 
Pasivní bezpečnost zajišťují ve všech verzích sériově dodávané čelní airbagy a hlavové a hrudníkové boční airbagy pro cestující na sedadlech vpředu. Bezpečnostní koncept je doplněn aktivním systémem s ochrannými oblouky pro případ převrácení.

 

Právě se děje

Další zprávy