Pražští zkušební komisaři autoškol stávkují. Vadí jim způsob jejich vzdělávání se

ČTK ČTK
22. 11. 2021 14:20
Téměř dvě desítky pražských zkušebních komisařů zahájily v pondělí dvoudenní stávku. Kritizují ministerstvo dopravy, které podle nich dlouhodobě ignoruje požadavky na změny v procesu vzdělávání a státního dozoru.
Autoškola - ilustrační foto.
Autoškola - ilustrační foto. | Foto: Asociace autoškol ČR/Aleš Horčička

Část zkušebních komisařů pro autoškoly dnes zahájila dvoudenní stávku. Kritizují ministerstvo dopravy, které je podle nich ignoruje a dlouhodobě nereaguje na jejich požadavky. Komisaři se dožadují především změn v procesu vzdělávání.

Ke stávce zkušebních komisařů pro autoškoly se dnes na pražském magistrátu přidali téměř všichni ze dvou desítek komisařů. Namísto zkoušení žáků autoškol se věnovali jiným činnostem, sdělil mluvčí magistrátu Vít Hofman. 

"Stávkují v podstatě všichni, ale pouze tak, že se dnes a v úterý nekonají zkoušky žadatelů o řidičské oprávnění. Komisaři jinak normálně pracují a mají možnost dohnat resty, na které jindy není čas, protože je nutné dělat zkoušky," uvedl Hofman.

Uskutečňují například školení nebo provádí kontroly v rámci státního dozoru. "Zkoušky se plánují asi měsíc dopředu a autoškoly o tomto kroku věděly včas, tak na dnešní den nic neplánovaly. Dvoudenní výpadek není příliš znatelný a stávka je hlavně upozorněním na neřešené problémy ze strany ministerstva dopravy," dodal Hofman.

Cílem dvoudenní stávky je podle Asociace zkušebních komisařů ČR upozornit na nečinnost vedení ministerstva dopravy, pokud jde o situaci ve vzdělávání komisařů. Podle ministerstva je ale stávka bezdůvodná. Proti kritice se ministerstvo již dříve ohradilo s tím, že se se zástupci komisařů pravidelně schází.

 

Právě se děje

Další zprávy