Jméno nového šéfa Škody Auto je na světě. Schäfera nahradí Klaus Zellmer

ČTK Martin Přibyl ČTK, Martin Přibyl
1. 4. 2022 16:42
Českou automobilku Škoda auto od 1. července povede současný šéf prodeje značky Volkswagen Klaus Zellmer, který ve funkci nahradí Thomase Schäfera.
Nový šéf Škody Klaus Zellmer.
Nový šéf Škody Klaus Zellmer. | Foto: Volkswagen

S odvoláním na své zdroje to uvedl německý magazín Automobilwoche. Schäfer ode dneška převzal provozní řízení značky VW, zároveň ale do konce června povede i Škodu Auto.

Škoda, která stejně jako značka VW patří pod koncern Volkswagen, by v těchto dnech měla výběr nového šéfa podle očekávání oznámit. Týdeník Škodovácký odborář v únoru uvedl, že ve hře o šéfa Škody je devět uchazečů. Automobilwoche před zhruba týdnem napsal, že v užším výběru jsou již jen dva kandidáti, dnes pak uvedl, že vítězem výběru se stal Zellmer. "Shodně to uvádí několik zdrojů," napsal magazín. Zástupci tiskového oddělení Škody informaci zatím oficiálně potvrdit nechtěli.

Schäfer do čela české automobilky přišel 3. srpna 2020, z funkce tak odejde téměř po dvouletém působení. V březnovém rozhovoru s deníkem Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) uvedl, že chce, aby si mateřský koncern Volkswagen vybral pro vybudování továrny na automobilové baterie Česko. Schäferovu podporu označil FAZ za dárek na rozloučenou.

Klaus Zellmer se do dnešních koncernových firem dostal v roce 1997, kdy se stal asistentem představenstva v automobilce Porsche. Ve firmě následně zastával nejrůznější pozice v prodeji a marketingu. V roce 2015 se stal šéfem Porsche v Severní Americe. Členem představenstva Volkswagenu je od roku 2020.

 

Právě se děje

Další zprávy