Jezděte jako král. Auta britské královské rodiny, která si může dovolit skoro každý

Jan Matoušek Jan Matoušek
24. 5. 2023 6:02
Auta britské královské rodiny, to jsou dlouhá léta Bentley, předtím Rolls-Royce či Daimlery. Modely nevyčíslitelné hodnoty, které si běžný smrtelník pořídí jen velice těžko. Jsou však i auta, s nimiž členové královské rodiny také jezdí, jen je tak často neuvidíte při oficiálních akcích. O jaké modely jde? Na výběr se podívejte do galerie.
Foto: Reuters

Range Rover - král Karel III., královna Alžběta II. a další

Záložka Range Rover by se s klidem mohla vztahovat na celou královskou rodinu. Za volantem různých generací byla vídána už Alžběta II. (ostatně ta se nechává v jednom z Range Roverů vézt i na úvodním snímku) a Karel III. pochopitelně také nechybí. Současný panovník už v 70. letech jezdil v modelu spadajícím do první generace luxusního terénního auta, který se v roce 2018 vydražil za 101 150 liber, dle tehdejšího kurzu necelé tři miliony korun. Později v něm vedle Karla III. jezdila i jeho tehdejší partnerka princezna Diana.

Existují ale i levnější cesty k autu vzdáleně spojenému s královskou rodinou. Jen je zkrátka potřeba počítat i s tím, že starší Range Rovery často trápí různé problémy, které nejsou vždy na opravu úplně levné. Každopádně se starší generace auta dají pořídit klidně i za 200 až 300 tisíc, jen je potřeba počítat s vyšším nájezdem i řadou téměř nevyhnutelných investic do vozu.

 

Právě se děje

Další zprávy