Jezděte jako král. Auta britské královské rodiny, která si může dovolit skoro každý

Jan Matoušek Jan Matoušek
24. 5. 2023 6:02
Auta britské královské rodiny, to jsou dlouhá léta Bentley, předtím Rolls-Royce či Daimlery. Modely nevyčíslitelné hodnoty, které si běžný smrtelník pořídí jen velice těžko. Jsou však i auta, s nimiž členové královské rodiny také jezdí, jen je tak často neuvidíte při oficiálních akcích. O jaké modely jde? Na výběr se podívejte do galerie.
Foto: Land Rover

Land Rover Discovery 3 - král Karel III.

Současný britský panovník ale rozhodně není zaměřený jen na ekologická auta. Důkazem budiž dlouhá éra Land Roverů. Zatímco sehnat některé předchůdce Defenderu, v nichž se ráda proháněla i královna Alžběta II., bude chtít hodně času a také velké množství peněz, protože jde většinou o ceněné veterány, takový Land Rover Discovery 3 je poměrně levnou vstupenkou do "královského klubu".

Konkrétní specifikace vozu? Vyrobený v roce 2007 v zelené barvě Tonga s černým koženým interiérem a 2,7litrovým naftovým šestiválcem TDV6 pod kapotou. Toto konkrétní královské auto s nájezdem přes 188 tisíc kilometrů se mimochodem prodalo letos v aukci za 12 050 liber, tedy necelých 330 tisíc korun. Pokud byste chtěli za volant třetí generace Discovery, bude vám stačit i částka kolem 200 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy