Jezděte jako král. Auta britské královské rodiny, která si může dovolit skoro každý

Jan Matoušek Jan Matoušek
24. 5. 2023 6:02
Auta britské královské rodiny, to jsou dlouhá léta Bentley, předtím Rolls-Royce či Daimlery. Modely nevyčíslitelné hodnoty, které si běžný smrtelník pořídí jen velice těžko. Jsou však i auta, s nimiž členové královské rodiny také jezdí, jen je tak často neuvidíte při oficiálních akcích. O jaké modely jde? Na výběr se podívejte do galerie.
Foto: Tesla Motors

Tesla Model S - král Karel III.

Čím jezdí nebo jezdila britská královská rodina v soukromí? Začít musíme u krále Karla III., který měl 6. května oficiální korunovaci. Ten je poměrně známý tím, že se zajímá o životní prostředí, ochranu klimatu a snaží se také tato témata veřejně komunikovat. Příliš tak nepřekvapí, že jej bylo možné vidět za volantem mimo jiné i Tesly Modelu S.

Britský internetový autobazar CarGurus, který dal mimo jiné dohromady seznam "běžných" královských aut, píše, že Karel III. jezdil americkým elektromobilem asi šest měsíců v roce 2021. Auto v poměrně fádní šedé barvě nebylo přímo jeho, měl ho zapůjčené, přičemž v něm najezdil lehce přes 11 tisíc kilometrů. Nepřekvapí, že následně se auto objevilo v prodeji za 82 500 liber - tehdy skoro 2,5 milionu korun.

Americký elektromobil je možné koupit dodnes, jako nový stojí minimálně 2 700 900 korun. Ojetina, většinou s vyšším nájezdem a starším datem výroby, se dá sehnat i pod 900 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy