Nejmenší Jeep vstupuje na trh. Cena začíná na 431 900 Kč

Radek Pecák Radek Pecák
19. 9. 2014 6:58
Vrcholná verze dostane devítistupňovou automatickou převodovku.
Foto: Jeep

Jeep Renegade je sice první model legendární americké značky, který se vyrábí v Evropě, přesto má jít podle představitelů automobilového koncernu Fiat Chrysler o auto, s nímž se jeho majitel v žádném případě nebude muset bát sjet ze silnice do terénu.  

Jeep s tímto vozem vstupuje do segmentu malých SUV. Vůz bude nabízen na více než 100 trzích světa včetně USA.

Základní model, jehož cena činí v České republice 431 900 korun, má pohon pouze přední nápravy.

Výbava obsahuje vlastně vše potřebné: Konkrétně rádio s pětipalcovou dotykovou obrazovkou, manuální klimatizaci, šest airbagů, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, elektrické ovládání předních i zadních oken, elektrickou parkovací brzdu, systém pro rozjezdy do kopce i multifunkční volant.

Foto: Jeep

Nejlevnějším motorem pod kapotou je benzinová šestnáctistovka o maximálním výkonu 81 kW (110 koní).

Kdo chce vůz s pohonem všech kol, musí si připravit nejméně 632 900 korun. Za tyto peníze pak získá model Renegade s dvoulitrovým dieselovým motorem a ve druhém stupni výbavy. Auto má světlou výšku 20 centimetrů, což znamená, že je pro jízdu v terénu dobře připraven. Nezávisle zavěšená kola  jsou navíc schopná výkyvu až 20,5 centimetru.

Jeep nabízí ještě "offroadovější verzi" s redukcí. Za tu už je ale třeba zaplatit nejméně 755 900 korun. Dodává se pouze s devítistupňovou automatickou převodovkou a turbodieselem s výkonem buď 140 nebo 170 koní.

Tyto systému pohonu 4x4 s označením Jeep Active Drive a Active Drive Low (redukce) jsou kombinovány s trakčním systémem Jeep Selec-Terrain se čtyřmi možnostmi nastavení (pět v případě verze Trailhawk, který k módům Auto, Snow, Sand a Mud přidává navíc režim Rock). Podvozek této verze je navíc ještě o dva centimetry výše nad terénem.

Za příplatek si lze objednat i speciální střechu, jejíž dva panely je možné sejmout a uložit do kufru. Ten má základní objem 350 litrů.

 

Právě se děje

Další zprávy