Jedna z nejstarších automobilek světa slaví. Škoda odhalila vozy ke 125. narozeninám

Jan Matoušek Jan Matoušek
18. 12. 2019 6:02
Škoda patří mezi nejstarší automobilky světa a v příštím roce si připomene již 125 let od svého založení. Tehdy ještě pod označením Laurin & Klement, jméno Škoda se začalo používat až později. Mladoboleslavská automobilka si připravila k významnému výročí hned tři speciální modely. Ty se chlubí především extra výbavou za zvýhodněnou cenu.
Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia 125 let - od 284 900 Kč

Začít můžeme u nejmenšího zástupce nové akční verze 125 let. Škoda Fabia má výbavu Ambition jako druhou v pořadí, což znamená, že už tak je auto celkem solidně vybaveno.

Nehledě na akční variantu tak nabízí Front Assist s nouzovým brzděním, manuální klimatizaci, rádio s 6,5palcovou dotykovou obrazovkou, kožený volant, vyhřívaná zrcátka, elektrická přední okna, mlhovky nebo 15palcová litá kola.

Verze 125 let k tomu přidává zadní parkovací senzory a zimní paket, který obsahuje vyhřívaná přední sedadla a vyhřívání trysek ostřikovačů čelního skla. K tomu je akční model i přes lepší výbavu o pět tisíc levnější než standardní Ambition. Celkové zvýhodnění vozu je tak 20 tisíc korun, k dispozici jsou hatchback i kombi.

 

Právě se děje

Další zprávy