Jeden šroub, 642 aut a škoda 23,5 milionu. V Německu soudí škrábajícího vandala

ČTK ČTK
9. 1. 2020 9:18
Před německým soudem stanul 26letý muž, který čelí obžalobě, že předloni za tři měsíce ve třech městech poničil 642 automobilů. Škoda, kterou podle vyšetřovatelů způsobil, činí zhruba 930 000 eur (23,5 milionu Kč), informovala agentura DPA.
Foto: Shutterstock

Muž podle státního zastupitelství poškrábal od února do dubna 2018 ostrým předmětem přes šest set vozů v bavorských městech Würzburg a Schweinfurt a v obci Veitshöchheim.

Policisté po pachateli pátrali několik týdnů a vytvořili kvůli tomu dokonce zvláštní tým s názvem "Škrábance na laku". Šestadvacetiletého muže nakonec dopadli poté, co na něj upozornila svědkyně ze Schweinfurtu. Po zadržení u mladíka našli kovový šroub.

Státní zastupitelství muži původně kladlo za vinu poškození 1700 automobilů a škodu vyčíslilo na více než 2,3 milionu eur (58 milionů Kč). Soud ale tuto žalobu odmítl, protože podle něj nebylo možné všechny činy dokázat.

Prokuratura následně počet žalovaných skutků snížila. I tak ale nyní musí obžalovanému dokázat, že právě on poškodil jednotlivá auta. Soud ve Schweinfurtu si vyhradil na případ 24 jednacích dní.

 

Právě se děje

Další zprávy