Je to nejlepší auto, které jsme kdy vyrobili, říká Ford o novém Focusu. Už jsme ho řídili

Jan Markovič Jan Markovič
19. 7. 2018 10:55
Jedna z nejdůležitějších novinek letošního roku už přijíždí na český trh. Ford totálně předělal svůj evropský bestseller Focus a ve stejné podobě ho nabídne i na jiných kontinentech. Stojí proto před těžkým úkolem – zalíbit se všem. Jak se mu to povedlo, jsme zjišťovali během prvních jízd.

Jak je velký?

Slova "zcela nový" vídáme v tiskových zprávách automobilek poměrně často a většinou jde o marketingový blábol. Focus má ale na toto jinak novináři nenáviděné sousloví nárok, protože je opravdu naprosto nový. Vyjíždí na platformě C2 a vzhledem k celosvětové strategii Fordu bude stejný v USA, Evropě, Asii nebo třeba Jihoafrické republice. To dřív neplatilo.

Z hlediska velikosti se pak auto příliš nezměnilo, narostlo hlavně v rozvoru náprav, a to o něco málo přes pět centimetrů. Tento údaj se podepsal hlavně na vnitřním prostoru, o kterém si povíme až za chvíli. Auto se ve světě bude prodávat celkem ve třech verzích, tedy hatchback, sedan a kombík. Pro některé země jsou ale určeny jen některé varianty, v Česku tak bude chybět sedan. Proč? Není tu na to trh.

 

Právě se děje

Další zprávy