James Bond slaví 55 let. Prohlédněte si nejzajímavější auta, se kterými proháněl padouchy

James Bond slaví 55 let. Prohlédněte si nejzajímavější auta, se kterými proháněl padouchy
Samozřejmě Aston Martin chtěl ve filmech prezentovat své novinky. A tak například najdeme Aston Martin DBS ve snímcích Casino Royale nebo Quantum Of Solace. Za volant se posadil Daniel Craig.
Jízdu v Astonu si ale užil i Pierce Brosnan, když na Islandu řídil model V12 Vanquish. Ten byl vybaven celým arzenálem zbraní, což se ukázalo příhodné při boji se stejně našlapaným Jaguarem řízeným severokorejským záporákem Zaem.
Brosnan ale začínal mnohem skromněji – v době, kdy film sponzorovalo BMW. Model Z3, který dneska seženete za pár desítek tisíc korun, se objevil ve filmu GoldenEye z roku 1995.
Chuť si ale Brosnan mohl spravit o pár let později, když v roce 1999 natáčel The World Is Not Enough a řídil přitom vzácné BMW Z8. To na rozdíl od laciného roadsteru Z3 už dnes patří k ceněným sběratelským kouskům.
Foto: Bond Car List, archiv
Jan Markovič Jan Markovič
15. 10. 2017 7:18
Agent s povolením zabíjet, co miluje koktejl s Martini, krásné ženy a auta, se na plátnech kin objevuje už 55 let. Za tu dobu vzniklo 26 filmů, ve kterých se předvedl nejeden zajímavý vůz. Oblíbený se díky tomu stal nejen vzácný Aston Martin, ale třeba i BMW nebo Lotus, jenž se uměl proměnit v ponorku. Prohlédněte si deset nejzajímavějších aut, která se objevila ve filemech o agentovi 007.
 

Právě se děje

Další zprávy