Jako Octavia nebo Golf, ale levnější. Našli jsme nejdostupnější kompakty na trhu

Jan Matoušek Jan Matoušek
20. 9. 2021 6:02
Když se řekne kompaktní vůz, řadě lidí automaticky naskočí Golf a Octavia. V obou případech etalony, v obou případech ale také auta, která atakují nebo dokonce převyšují hranici půl milionu korun. Podívali jsme se tak ke konkurenci a našli kompaktní hatchbacky, které jsou levnější než Škoda Octavia se startovací cenou 494 900 korun. A zase tolik jich není.
Foto: Ford

Ford Focus - od 449 900 Kč

Ford Focus patří ke stálicím segmentu kompaktů, byť třeba současná generace prodejně nezáří tolik jako její předchůdci. Aktuálně auto pomalu vyhlíží modernizaci uprostřed životního cyklu. Ceny stávajícího provedení startují na akčních 449 900 korunách, ovšem platí pouze pro skladové vozy.

Pod kapotou je litrový přeplňovaný tříválec naladěný na 92 kW s manuální šestistupňovou převodovkou. Výbava Trend Edition pak obsahuje nouzové brzdění, pomocníka pro jízdu v pruhu, manuální klimatizaci, navigaci a rádio s osmipalcovou obrazovkou, přední i zadní parkovací senzory, couvací kameru, potkávací diodová světla nebo 16palcová litá kola.

V rámci aktuální akce se pak nabízí Focus ze skladových zásob s cenou stejnou pro hatchback i kombi. Obě karoserie tedy startují na zmíněných 449 900 korunách. Jedná se však jen o nabídku pro vybrané zlevněné kombinace motoru a výbavy.

 

Právě se děje

Další zprávy