Jako Octavia nebo Golf, ale levnější. Našli jsme nejdostupnější kompakty na trhu

Jan Matoušek Jan Matoušek
20. 9. 2021 6:02
Když se řekne kompaktní vůz, řadě lidí automaticky naskočí Golf a Octavia. V obou případech etalony, v obou případech ale také auta, která atakují nebo dokonce převyšují hranici půl milionu korun. Podívali jsme se tak ke konkurenci a našli kompaktní hatchbacky, které jsou levnější než Škoda Octavia se startovací cenou 494 900 korun. A zase tolik jich není.
Foto: Renault

Renault Mégane - od 470 000 Kč

Renault sice na nedávném veletrhu v Mnichově ukázal úplně nový Mégane E-Tech, na příchod plně elektrického kompaktu ale bude ještě třeba si nějaký ten pátek počkat. Pro zájemce o kompaktního Francouze tak zůstává k dispozici stávající generace se spalovacími motory, případně plug-in hybridem. A protože nabídka už je pořádně zeštíhlená, stouply i ceny pětidveřového hatchbacku. Renault Mégane tak začíná na 470 tisících korunách, a to ještě díky akční slevě.

Na druhou stranu má pod kapotou 103kW přeplňovaný čtyřválec s manuální šestistupňovou převodovkou (řada konkurentů má výrazně slabší tříválce) a ve výbavě Zen i poměrně bohatou nabídku standardních prvků. Tak třeba dvouzónovou automatickou klimatizaci, rádio se sedmipalcovým displejem, zadní parkovací senzory, automatické stěrače nebo plně diodová světla vpředu.

A máte-li o Mégane zájem, ale nutně nepotřebujete karoserii hatchback nebo 103 kW, zkuste sedan GrandCoupé. Ten začíná na akčních 400 tisících korunách s litrovým tříválcem o výkonu 84 kW a s výbavou Life. Ta má jen manuální klimatizaci, rádio s menší obrazovkou, elektricky ovládaná jen přední okna, ale stále třeba plně diodové hlavní svítilny. A především onu nižší cenu.

 

Právě se děje

Další zprávy