Jako na setkání lordů: První sraz aut Rolls-Royce a Bentley

Sraz vozů Rolls-Royce a Bentley u Prahy
Parkovalo se přímo na trávě přírodního parku Dubečské panské zahrady.
Sraz byl určen hlavně pro vozy s logy Rolls-Royce.
A také Bentley.
Středem obdivu byl například tento Rolls-Royce Wraith z roku 1939. Pod kapotou měl šestiválcový motor 4,3 litru. Maximální rychlost byla 120 kilometrů v hodině. Karosérie zhotovila slavná firma Hooper&Co, mezi jejíž zákazníky patřila britská královská rodina a mnoho šlechtických rodin z celé Evropy.
Foto: Radek Pecák
Radek Pecák Radek Pecák
17. 5. 2014 18:00
Na srazu měly převahu vozy Rolls-Royce. V současnosti se ale v Česku mnohem více prodávají automobily Bentley.

Stovky příznivců britských automobilových skvostů značek Rolls-Royce a Bentley se v sobotu i za deštivého počasí přišly podívat na 35 exemplářů značek Bentley a Rolls-Royce. Tyto značky tu měly svůj vůbec první oficiální sraz na území Česka.

Vozy se sjely do přírodního parku Panská zahrada v Dubči u Prahy. Historické modely doprovodila i současná nabídka obou značek. Majitelem automobilky Rolls-Royce je v současnosti německé BMW, Bentley má také německé vlastníky, konkrétně koncern Volkswagen.

Právě v současnosti vyráběný Rolls-Royce Phantom byl s cenou 12 milionů korun nakonec nejdražším z vystavených vozů, i když řada historických exponátů se mu svojí hodnotou velmi blížila.

K vidění byly například i dva svatební prodloužené vozy Silver Shadow a také pohřební verze.

Většina vystavených vozů patří tuzemským majitelům, ale na akci přijely i Rolls-Royce a Bentley ze Slovenska, Rakouska a Německa.

V České republice je v současné době necelá stovka vozů Rolls-Royce. Loni si Češi pořídili 29 nových bentleyů a dva rolls-royce.

Jedním z majitelů historických vozů je i herec Pavel Trávníček, který do Dubče se svým modelem Rolls-Royce Silver Shadow rovněž přijel.

Ceny ojetých vozů Rolls-Royce začínají zhruba na částce 300 000 Kč.

 

Právě se děje

Další zprávy