Jako král můžete jezdit i za cenu Fabie. Není ale ojeté BMW X5 zbytečně riskantní?

Tomáš Starý
26. 4. 2019 6:06
Luxusní prémiové SUV věhlasné značky za čtvrt milionu přece musí být pořádné terno. To pohodlí, prostor a prestiž za pár korun. Podobná nabídka se přece nedá odmítnout. Bohužel, každá podobná ojetina má dvě strany mince. BMW X5 druhé generace (E70), které se začalo prodávat v listopadu 2006, navázalo na velmi úspěšnou generaci E53. Jako ojetina to rozhodně špatné auto není, ale už z podstaty věci to bude značně riziková koupě. Vše si ale popíšeme, žádný strach.
Foto: BMW

Jako auto X5 v podstatě žádné velké zápory nemá

První X5 překvapila tím, že na poměry rodící se kategorie SUV jezdila velice dobře a skoro jako obyčejný osobák. Druhá X5 přinesla větší vnitřní prostor a modernější výbavu, jízdní vlastnosti přesto stále patřily k těm nejlepším v segmentu. Někdo možná namítne, že by raději vyměnil část opory v zatáčkách za houpavější a pohodlnější podvozek, ale to už je záležitost osobních priorit.

Se správným motorem má X5 zcela dostatečnou dynamiku, a pokud se podíváme na spotřebu paliva, rozhodně to není tak strašné, jak by se mohlo zdát. Naftové šestiválce umí jezdit za nějakých osm až devět litrů, opatrný řidič se klidně i s benzinovým osmiválcem vejde do třinácti litrů.

 

Právě se děje

Další zprávy