Jak vypadají japonské kei cars

Jak vypadají japonské kei cars
Subaru Sambar - Tohle auto už v roce 1961 dokázalo, že i s velikostními limity kategorie kei cars se dá vyrobit praktická dodávka. Výkon byl 25 koní.
Honda Life - Hranatý model Life se vyráběl nejdřív jako hatchback a pak došlo i na dodávku. Od roku 1971 trvala produkce až do předloňska. Celkem existovaly čtyři generace. Ta první, která je na obrázku, zvládala jet víc než 100 km/h. Zrychlovala ale za 35 sekund.
Honda N360 - Roztomilé autíčko v něčem připomíná britské Mini. Vyrábělo se od roku 1967 jako dvoudveřový sedan nebo třídveřový kombík. Vážilo půl tuny a vybavené bylo vzduchem chlazeným dvouválcem o výkonu 36 koní.
Autozam AZ-1 - Jde asi o nejvíc sci-fi pojaté kei car. Má totiž výklopné dveře typu gullwing. Přes svůj vzhled to ale není žádný sporťák. Pod kapotou běží řadový tříválec o objemu 657 ccm a výkonu 64 koní.
Foto: Výrobci
Jan Markovič Jan Markovič
4. 6. 2016 11:40
Že je vaše auto malé. Tak to jste ještě neviděli kei cars. Japonský fenomén, který zůstává rezervovaný jen pro tento ostrovní národ, který se potýká s prostorem nejen ve městech, ale i na silnicích. Prohlédněte si ta nejmenší autíčka, jaká si můžete pořídit.
 

Právě se děje

Další zprávy