Jak to vypadá uvnitř továrny Škody? Zaměstnanci v rouškách a pauzy na dezinfekce

Eva Srpová Eva Srpová
13. 5. 2020 16:49
Škoda Auto obnovila výrobu ve svých třech českých továrnách - v Mladé Boleslavi, v Kvasinách a ve Vrchlabí - v pondělí 27. dubna. Kdokoli zvenčí, tedy včetně novinářů, neměl do fabrik přístup, nebylo možné zdokumentovat, jak probíhá výroba po zavedení přísných hygienických opatření. Firma nyní zveřejnila video, na kterém ukazuje, jak zaměstnanci pracují v době pandemie.
Ve fabrikách Škody se pracuje v rouškách a vše se pravidelně dezinfikuje. | Video: Škoda Auto

Firma rozdává zaměstnancům roušky - těm přímo ve výrobě dvě na směnu, administrativním pracovníkům pak jednu na den. K dispozici jsou také respirátory s úrovní ochrany FFP1 a FFP3.

Lidé musí dodržovat odstup a pracovní místa se pravidelně dezinfikují, v kantýnách také platí přísná hygienická pravidla. V automobilce evidují počet nakažených nemocí covid-19. "K úterý 13. května víme o sedmi nemocných," řekl Aktuálně.cz vedoucí komunikace v automobilce Tomáš Kotera. Firma nabízí zaměstnancům možnost nechat se zdarma otestovat, zda nejsou nakažení.

K obnovení výroby došlo v pondělí 27. dubna po téměř šestitýdenní odstávce. Firma zpočátku jela ve zkušebním provozu, minulý týden už přidala noční, tedy třetí směnu. "Nyní jsme zhruba na 75procentní výrobní kapacitě, od června budeme připraveni na 100 procent, ale bude záležet na poptávce zákazníků," dodal Tomáš Kotera.

Zatímco v době před pandemií koronaviru Škoda Auto vyráběla zhruba 3600 aut denně ve všech svých českých závodech, nyní je to 2850 vozů.

 

Právě se děje

Další zprávy