Jak správně jezdit v tunelu? Čeští řidiči s tím mají problém, nehod přibývá

Eva Srpová Eva Srpová, Besip
19. 3. 2019 10:39
"Zatímco v lednu letošního roku v pražských tunelech spravovaných Technickou správou komunikací došlo k šesti dopravním nehodám, v únoru jich bylo ještě o pět více," řekla Aktuálně.cz Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK. Máte také nepříjemný pocit při jízdě v tunelu? Nejste sami. Čeští řidiči s tím mají problém. Besip radí, jak správně a bezpečně tunelem projet.
Foto: iStock

Používejte blinkry!

Nešvar českých řidičů - nepoužívání blinkrů, je v tunelech ještě více nebezpečný než kdekoli jinde. blinkrů. Přitom je to prakticky jediný dorozumívací prostředek, kterým můžeme dát ostatním najevo, co se chystáme udělat! Právě proto je důležité a zásadní pro bezpečnost naši i ostatních dát blinkr včas, ne až ve chvíli, kdy začínáme točit volantem.

Besip radí: V omezeném prostoru tunelu je třeba se dostatečně rozhlédnout, zjistit, zda manévrem někoho neohrozíme, dát směrová světla alespoň tři sekundy předtím, než začneme vybočovat z jízdního pruhu, a až poté začít samotný manévr. Bleskový pohled do zrcátka a prudké vybočení, které často v
městském provozu používáme, se nám tady mohou vymstít, byť třeba jen tím, že nečekaným manévrem vylekáme jiného řidiče, ten strhne volant a narazí do stěny tunelu.

 

Právě se děje

Další zprávy