Jak se jezdilo v socialistickém Československu? Auta na Karlově mostě a všude Tatry

Škoda Octavia na Karlově mostě.
Pohled na Václavské náměstí od křižovatky na Můstku asi v polovině 50. let. Tramvaje už na stejném místě dnes nenajdete.
Autosalony na brněnském výstavišti mají dlouhou tradici, která byla narušena až v posledních několika letech. Davy návštěvníků tak v roce 1959 mohly obdivovat bílou Tatru 603...
Preventivní dopravně-bezpečnostní akce nejsou doménou jen posledních desetiletí. Už v roce 1960 takto upozorňovala v Ostravě na nebezpečí nehody nejen na motocyklu instalace dvou strojů po nehodě včetně doprovodné tabule.
Nejoblíbenějším dálkovým i linkovým autobusem byla v Československu dlouho Škoda 706 RTO. Na snímku v barvách pražského dopravního podniku.
Foto: Škoda Auto
Jan Matoušek Jan Matoušek
2. 6. 2021 6:02
Na silnicích méně aut, v Mototechně menší výběr a poptávka vysoce převyšující nabídku. I tak vypadala motoristická realita v socialistickém Československu. Přesto se nabídka postupem času rozšiřovala, stejně jako rostl počet automobilů na silnicích. Jak a co jezdilo v Československu před rokem 1989, si můžete připomenout v následující galerii.
 

Právě se děje

Další zprávy