Jak se bude jmenovat nové malé SUV Škoda? Téměř s jistotou stejně jako čínská verze

První fotografie nového malého SUV značky Škoda. V galerii si můžete prohlédnout původní koncept Vision X.
ŠKODA rozšiřuje svou rodinu modelů SUV
Foto: Škoda Auto
Eva Srpová Eva Srpová
23. 1. 2019 16:31
Škoda Auto letos na ženevském autosalonu odhalí nové malé SUV, které vychází z konceptu Vision X. Automobilka už minulý týden pustila do světa alespoň první fotku odhalující základní tvary. Jméno doposud tají, zdroj Aktuálně.cz ale potvrdil, že téměř s 90procentní jistotou se bude jmenovat stejně jako čínské SUV. Techniku mají ale oba vozy odlišnou.

Na čínském trhu se od loňského roku prodává malé SUV jménem Škoda Kamiq. Jde o vůz jednodušší konstrukce, který využívá již starší škodováckou techniku s díly pocházejícími z první generace Škody Octavia.

Kamiq je ale pro Škodovku extrémně významný model, i proto, že Čína je pro automobilku nejdůležitějším trhem. Ten sice zažil vloni ochlazení, stále je ale pro českou značku odbytištěm číslo jedna.

Malé SUV vzniklo ve spolupráci se šanghajskou automobilkou SAIC, premiéra se konala vloni na autosalonu v Pekingu a do prodeje se vůz dostal v polovině roku.

A stejné jméno má podle zdroje Aktuálně.cz nést i nové SUV, které se v sériové podobě představí letos v březnu na ženevském autosalonu. Automobilka sice ještě zcela definitivně nerozhodla, ale ke Kamiqu se přiklání z 90 procent. 

Nové malé SUV se velikostně zařadí pod Kodiaq a Karoq. Využívá platformu MQB A0, kterou má například i Škoda Scala nebo Volkswagen Polo a Seat Arona. To také automaticky znamená, že se nenabídne s pohonem všech kol.

Škoda zatím zveřejnila jen jednu fotografii a krátké video (najdete ho v galerii), které odhaluje rozdělené přední světlomety s LED pro denní svícení v horní polovině.

Sériové auto se oficiálně odhalí 5. března. Konkurovat má vozům, jako jsou Renault Captur, Peugeot 2008, Volkswagen T-Cross, Seat Arona nebo Kia Stonic. Přehled malých SUV na českém trhu najdete tady.

 

Právě se děje

Další zprávy