Jak nejsnadněji zavřít garáž? Mobilem

Adam Fiala
18. 10. 2011 22:18
Mobilní telefony by nám měly ulehčovat život. Spojení se systémem otevírání a zavírání garážových vrat není výjimkou

Chcete-li svůj mobilní telefon použít jako užitečnou pomůcku, nabízí se otevírání a zavírání garážových dveří. Nemusí to přitom být ani smartphone, stačí, když zvládne volání a posílání SMS. Samotný proces pak probíhá prostřednictvím GMS klíče. Zakoupíte si zařízení určené pro autorizované dveřní systémy, mezi které mohou spadat vjezdy, závory, vrata, garáže, ale i zavlažovací systémy či aktivace alarmů. Po jeho připojení k systému otevírání garáže jste pak o kus blíž snadnému vyjíždění automobilem ven.

Na českém trhu se dá pořídit např. GSM Klíč Home a Profi, které distribuuje výrobce Sectron. První zmíněný se hodí spíš na domácí použití, ale užije se i ve firmách o menším počtu zaměstnanců s garáží. Profi je pak určen velkým zařízením, kancelářským budovám, firmám střední a velké kategorie, hotelům a penzionům.

Po nainstalování zařízení ke dveřnímu systému se prostřednictvím SMS zprávy z administračního telefonního čísla (nebo z počítače) zadají další telefonní čísla. Přijde-li pak z některého z nich prozvonění, spínač přijme tuto informaci jako výzvu otevřít, respektive zavřít vrata. Za použití pak neplatíte nic.

Stojí za pozornost věnovat svému mobilu péči, abyste omylem nevytočili špatné číslo a bez vašeho vědomí se dveře garáže neotevřely. SMS zprávou si také můžete ověřit, zda jste nezapomněli zavřít. Domácí verze přístroje přijde na 6 100 korun. Pokud byste hledali ještě jiného výrobce, pak MacroWeil nabízí obdobný přístroj za necelé dva půl tisíce korun.

 

Právě se děje

Další zprávy