Jak na drahé ojetiny? Hledejte výběhové modely a méně slavné značky. Máme sedm tipů

Martin Frei Martin Frei
10. 8. 2022 5:53
Zdražování posledního roku je u konce a ceny aut z druhé ruky se stabilizují. Nejvyšší čas se jimi probrat a najít pár dobrých tipů. I při dnešní drahotě totiž platí, že méně oblíbené auto je levnější. Přitom může být kvalitní a spolehlivé, jen si holt nezískalo dost početný okruh příznivců. Mezi pětiletými ojetinami jsme našli sedm zajímavých modelů, na kterých ušetříte.
Foto: Martin Frei

Fiat Tipo

Na trhu: od 2016
Typický pětiletý vůz: sedan 1.4i, 60 000 km, 250 000 Kč

Jak si vás jednou lidé zaškatulkují, už jim to nerozmluvíte. Mnozí čeští rozumbradové uvízli kdesi na přelomu století a dodnes opakují odrhovačku o italském bonvivánství, o elektrice plné švábů a o tom, že z Fiatu teče olej už na fotce. Dobře jim tak, spolehlivé a pohodlné Tipo v bazaru zbude na vás.
Je jich tam docela dost, protože před šesti lety vypadala základní cena 218 900 korun velmi lákavě. Týkala se ovšem sedanu s atmosférickou čtrnáctistovkou a za každý krok výš se hodně připlácelo. Kombi s dieselem bylo dražší o sto čtyřicet tisíc, a to už lidé lovili u jiných značek. V bazarech tak sedan s malým motůrkem najdete zdaleka nejčastěji.
Jde o auto skromné, ale na svou třídu prostorné a velmi pohodlné. V tomto ohledu o hlavu předčí nejen hlučnou Dacii Logan, ale i tandem Peugeot 301 / Citroën C-Elysée s přehnaně měkkými sedadly a zlobivým tříválcem 1.2 PureTech.

 

Právě se děje

Další zprávy