Prodejte své staré auto co nejvýhodněji. Třicet rad od specialistů na obchod s ojetinami

Prodejte své staré auto co nejvýhodněji. Třicet rad od specialistů na obchod s ojetinami
1. Čistota je základ. Důkladně proto auto ukliďte.
2. Nezapomeňte na úložné prostory. Taková žvýkačka zapomenutá v odkládací přihrádce může i dobře naloženého kupce na poslední chvíli odradit.
3. Věnujte se i zavazadlovému prostoru. Ten musí být čistý a prázdný. Možnou výjimkou při předvádění budoucímu kupci je naložená sada letních či zimních kol, případně střešní nosič a podobné příslušenství.
4. Vysajte prach, písek a kamínky. Během provozu se pod koberečky nahromadí značné množství drobných kamínků a písku. Odstranit je pomůže výkonný vysavač.
Foto: Radek Pecák
Radek Pecák Radek Pecák, Ondřej Běhal
Aktualizováno 13. 2. 2016 14:35
Desítky tisíc korun navíc můžete vydělat, když auto na prodej pečlivě připravíte, v porovnání s majitelem, jenž na vůz nesáhne a celý proces odflákne. Společně s experty, kteří se problematikou aut z druhé ruky dlouhodobě zabývají, jsme připravili přehled 30 rad, které zaručeně zvýší hodnotu prodávané ojetiny. Obvykle se vztahují k vozidlu v přibližné ceně 150 000 korun, ale některé platí i pro vozy výrazně levnější či naopak dražší. Připravte se na to, že příprava trvá minimálně celý den. Spíše počítejte s víkendem. To samozřejmě v případě, že si vše budete zařizovat sami. V takovém případě také získáte plnou cenu, na rozdíl od prodeje autobazaru.
 

Právě se děje

Další zprávy